Legyen Bollywood Sztár – Haj Olajozása

A haj olajozása rendkívül népszerű kezelés a hajon és a fejbőrön. Ez a trend Közel Keletről származik. Az arab és az indiai szeretnek olajt használni a hajukon, és ezért mindig olyan szép és egészséges. A haj iránti rajongók ismerik az olajozásos kezelést és ajánlják is. Ez a kezelés sokaknak segített, akiknek töredezett hajvégeik vannak, érzékeny fejbőrük, korpa és sérült hajszálak. Ha ön is szép hajat szeretne, próbálja ki a kezelést.

hair-oil-optionsMi a haj olajozása?

A haj olajozása magába vonja az egész haj olajozását, a fejbőr olajozását vagy csak a hajvégek olajozását. Az, hogy hogyan, és mikor használjuk, tőlünk függ. A kezelés mindenkinek ajánlott, kortól és nemtől függetlenül. Regenerálja a száraz, gyenge és sérült hajat. Az ápolásnak köszönhetően a hajszálak újra ragyognak, egészségesek, könnyen fésülhetőek és ellenállnak a sérüléseknek. A fejbőr sejtjei több oxigént kapnak, normalizálódik a faggyútermelés és a hajtő is erősebb lesz.

Hogyan végezzük az olajozást?

Ahhoz, hogy a kezelés a kívánt eredményeket hozza, mossuk meg a hajat a felesleges faggyútól, kosztól és kozmetikai maradványoktól. Ezzel megszabadulunk a szilikonoktól, viasztól és egyéb termék anyagoktól, amitől a haj zsíros szokott lenni. SLS tartalmú sampont használjunk, majd az olaj felvitele után használjunk hajmaszkot vagy hidratáló balzsamot.

Milyen olaj jó az olajozáshoz?

A választás a haj porozitásától függ, a sérülés szintjétől és a fejbőr típusától. Kezdje a konyhában lévő olajokkal. A napraforgómag olaj, olívaolaj vagy szőlőmag olaj nagyszerűek. Számos kozmetikum található a drogériákban és egyéb egészség boltban. Ezek a termékek professzionális ápolást nyújtanak, ezért válassza a következőket: kukorica, kókusz, lenmag, agán, tamanu, édes mandula, makadámia. Ne feledje, hogy a fejbőrt és a hajvégeket eltérő kozmetikumokkal kell kezelni. Miért? Mert a haj részek porozitása és a sérülési szintje eltér.

Milyen gyakran kell végezni a haj olajozását?

Ha a haj sérült, akkor gyakran kell felvinni az olajat. Bár egyszer hetente elegendő. Oda kell figyelni, hogy a túl gyakori olajozás gyakori hajmosást igényel. A túl sok tisztítószert tartalmazó sampon használatával elvész a védő réteg és túlzott faggyúmirigy termelést okoz. Ugyanolyan fontos, hogy mennyi időre hagyjuk az olajat hatni. Az olaj csak akkor nyújt eredményt, ha két órával később mossuk ki. Bár még jobb, ha éjszakára hagyjuk. És mennyi olajat érdemes felvinni? Ez a haj sűrűségétől és hosszúságától függ. Egyeseknek két csepp is elég, míg van, akinek – két kanál kell.

Haj olajozási módszerek. Melyek ismerősek?

Számos olajozási módszer létezik. A legnépszerűbbek a száraz, nedves, permetszerű, kondicionálóval, spray szérummal és edényben. A száraz haj olajozása abból áll, hogy az olajat száraz és nem megmosott hajra visszük. Sajnos a faggyúmirigy és a kozmetikum maradványok megnehezítik a tápláló összetevők bejutását a haj szerkezetébe. Ezért kell kipróbálni a vizes haj olajozását. Nedvesítsük be a hajszálakat, majd vigyük fel az olajt. Körülbelül egy órával később mossuk meg a hajat samponnal és meleg vízzel.

Víz helyett használjunk haj permetet. Még az is jó, ami otthon elkészíthető. A drogériában vásárolt permet kiegészíthető hyaluron savval, proteinekkel vagy aloéval. Milyen módszer van még? Kondicionálós olajozás egyéb termékekkel törénő kombinálásával zajlik. Válasszunk egy szilikon, viasz és egyéb kedvezőtlen anyagot tartalmazó olajt. Nedves hajra vigyük fel a kondicionálót, majd a az olajt. Körülbelül egy órával később mossuk meg a hajat és szárítsuk meg.

Valószínüleg az otthon készített olaj a legjobb módszer. Keverjük össze az olajt, balzsamot/hajmaszkot és vizet (víz helyett aloé lé is használható). Öntsük egy adagolóval rendelkező palackba és már készen is áll a használatra. Az utolsó módszer szerint a hajat egy vízzel és olajjal megtöltött edénybe mártjuk. A nedves hajat egy törölközőbe tekerjük, majd egy-két órával később alaposan kimossuk.